"Fondsansøgningerne har siddet lige i øjet"

Succesraten er på 100 procent i de ansøgninger, som Fondansøgning.dk har skrevet for startup virksomheden Optimum Voyage.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Fondsansøgning.dk. Faktisk har vi fået godkendt to ud af to ansøgninger; en ansøgning hos Innobooster og en hos Eurostars, hvor vi har indledt et samarbejde med en europæisk partner. Vi må bare konstatere, at fondsansøgningerne har siddet lige i øjet, siger Optimum Voyages kommercielle direktør, Mathias Nyman Kjær.
Fondsmidlerne skal bruges til at videreudvikle de optimeringsalgoritmer, som Optimum Voyage benytter til at levere avanceret ruteoptimering for den globale handelsflåde. Her indgår blandt andet vejrudsigter, havstrømme og skibenes fart i et kompliceret regnestykke, hvor de store fartøjer kan spare anseelige mængder brændstof med den rigtige planlægning.
- Vejrudsigten betyder meget for rejsens resultat, både i forhold til økonomi og emissioner. Vi leverer dagligt en opdateret rute beregnet ud fra den seneste vejrudsigt, og så får kunderne også en performance rapport efter rejsen. Det er vi nogle af de bedste til i verden, og med fondsmidlerne kan vi blive ved med at være forrest i feltet, siger Mathias Nyman Kjær.


Professionelt samarbejde hele vejen

Optimum Voyage kom på markedet i 2020. I dag har virksomheden 20 ansatte, hvoraf de sidste ansættelser af muliggjort af fondsmidler, som Fondsansøgning.dk har været med til at skaffe. Mathias Nyman Kjær oplever allerede nu, at innovationsprojekterne er med til at styrke virksomheden. Også selvom de langt fra er ført til ende.
- Fondsmidlerne fra de store fonde er en blåstempling, som selvfølgelig bliver positivt modtaget af vores samarbejdspartnere og kunder. Det betyder en vækst i form af nyansættelser, og vores produkter bliver også bedre. Det sidste har vi ikke set effekten af endnu, for udviklingen er stadig i gang. Men det kommer, siger Mathias Nyman Kjær. Han er da også rigtig godt tilfreds med samarbejdet med Fondsansøgning.dk.
- Fondsansøgning.dk har været professionelle hele vejen. De har en god fornemmelse af, hvad vi laver. De er exceptionelt gode til at forstå, hvad vi har brug for, og få det ned i ansøgningen. Peder (Søndergaard) har også givet os værdifuld feedback undervejs. Vi har givet udtryk for, hvad vi vil, og så har han udfordret os på det, og det er endt med et bedre resultat, siger Mathias Nyman Kjær.


Optimum Voyage har fået bevilget fondsmidler til to innovationsprojekter. Den første ansøgning til Innobooster blev godkendt kort før 1. januar 2022, mens et europæisk projekt støttet af Eurostars netop er gået igennem. Det sidste er estimeret til at vare 30 måneder fra opstarten i august 2022.