"Det var startskuddet til udviklingen af vores virksomhed"

For Creative Sight og Upteko har samarbejdet med Fondsansøgning.dk været instrumental for udviklingen af specialdesignede droner til bl.a. den maritime industri.

- Fondsansøgning.dk hjalp os med at skrive vores første fondsansøgning i 2017, hvor vi fik midler fra innovationsfonden til noget af det allerførste innovationssamarbejde om droner i Danmark. Det var startskuddet til udviklingen af vores virksomhed, fortæller partner Benjamin Mejnertz fra Creative Sight og Upteko.


Dengang arbejdede Creative Sight med at udvikle nye løsninger ved at bygge videre på eksisterende droner. Men udviklingen tog hurtigt fart, og i 2018 var Benjamin Mejnertz med til at stifte Upteko, som laver specialbyggede droner til den maritime industri ( bl.a. DFDS ).


- Første gang, jeg mødte den martime industri, var faktisk, da Gert Damsted inviterede mig til et netværksmøde med den fynske maritime klynge. Gert og Peder er dygtige og gode til at navigere i den verden. De er supergode at samarbejde med, siger Benjamin Mejnertz.


Den første off shore Dronecopter

Siden er fulgt en række succesfulde projekter, heraf flere i samarbejde med Fondsansøgning.dk. I øjeblikket er Upteko ved at udvikle automatiserede droner, der kan løse en lang række off shore opgaver, som ellers kræver en bemandet helikopter. Det gælder alt fra inspektionsopgaver til redningsaktioner. I december 2021 installerede Upteko den første Dronecopter nogensinde på et skib, og virksomheden har flere applikationer i pipelinen.


Lige nu er det helt nyt og har enorm innovationshøjde, men det havde den første robotstøvsuger jo også. Jeg forventer, at alle skibe og boreplatforme i fremtiden får specialbyggede droner, siger Benjamin Mejnertz.


Om virksomhederne:
  • Creative Sight udvikler droneløsninger til inspektion af vindmøller, solcelle- og fjernvarmeanlæg.
  • Upteko udvikler specialløsninger inden for shipping, boreplatforme, vindenergi og byggeriet.